Ο χειρουργός οφθαλμίατρος Μαρσέλος Ραλλίδης διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στη Μυτιλήνη (Σμύρνης 7) και στην Καλλονή (Ιατρεία Καλλονής). Επίσης εξετάζει στην «Αθηναϊκή Κλινική» (Δορυλαίου 24, Πλ. Μαβίλη).
Ο ιατρός πραγματοποιεί επεμβάσεις στο Eye Laser Center (Βασ. Σοφίας 64, Αθήνα) και στην Αθηναϊκή Κλινική (Δορυλαίου 24, Πλ. Μαβίλη).

 

Ο χειρουργός οφθαλμίατρος Μαρσέλος Ραλλίδης διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στη Μυτιλήνη (Σμύρνης 7) και στην Καλλονή (Ιατρεία Καλλονής). Επίσης εξετάζει στην «Αθηναϊκή Κλινική» (Δορυλαίου 24, Πλ. Μαβίλη).
Ο ιατρός πραγματοποιεί επεμβάσεις στο Eye Laser Center (Βασ. Σοφίας 64, Αθήνα) και στην Αθηναϊκή Κλινική (Δορυλαίου 24, Πλ. Μαβίλη).

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

 

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Μυτιλήνη. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ξεκίνησε την ειδικότητα της Οφθαλμολογίας στην Οφθαλμολογική Κλινική του «Βοστανείου» Νοσοκομείου Μυτιλήνης. Στη συνέχεια εκπαιδεύτηκε στο Κέντρο Ωχράς Κηλίδας στην Αθήνα. Συνέχισε την ειδικότητά του στο WDGH NHS Trust, Dorset County Hospital της Αγγλίας. Ολοκλήρωσε την ειδικότητα του το 2010 στη Β Πανεπιστημιακή Οφθαλμολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Αττικό Νοσοκομείο.
Έχει εκπαιδευτεί στη διάγνωση και θεραπεία παθήσεων του βυθού από τον οφθαλμίατρο Παναγιωτίδη Δημήτριο στο Κέντρο Ωχράς Κηλίδας.
Έχει εκπαιδευτεί στη διαθλαστική χειρουργική από τον οφθαλμίατρο Παλλήκαρη Ιωάννη στο Ηράκλειο Κρήτης.
Έχει εκπαιδευτεί στην Παιδοφθαλμολογία από την παιδοφθαλμίατρο Χρούσου Γεωργία στο COSMOS Eye Center της Αθήνας.
Έχει εκπαιδευτεί στις Οφθαλμικές Φλεγμονές και Ραγοειδίτιδες από τον οφθαλμίατρο Μαρκομιχελάκη Νικόλαο στην Α Πανεπιστημιακή Οφθαλμολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών «Γεώργιος Γεννηματάς».

 

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΜΕΛΟΣ

 

• Μέλος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Οφθαλμιάτρων (European Board of Ophthalmologists)
• Μέλος του Διεθνούς Συμβουλίου Οφθαλμολογίας (International Council of Ophthalmology)
• Μέλος του Αμερικάνικου Κολλεγίου Οφθαλμιάτρων (American Academy of Ophthalmologists – International Member)
• Διπλωματούχος του Βασιλικού Κολλεγίου Οφθαλμιάτρων του Ηνωμένου Βασιλείου (Diploma of the Royal College of Ophthalmologists)
• Μέλος της Ευρωπαϊκής Κοινότητας Καταρράκτη και Διαθλαστικής Χειρουργικής (European Society of Cataract and Refractive Surgery)
• Μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Ενδοφακών και Διαθλαστικής Χειρουργικής
• Μέλος της Ελληνικής Οφθαλμολογικής Εταιρείας
• Είναι τέως τακτικός και νυν προσκεκλημένος εκπαιδευτής ειδικευομένων οφθαλμολογίας στη Β Πανεπιστημιακή Οφθαλμολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών (Αττικό Νοσοκομείο)
• Κατέχει και ανανεώνει συνεχώς δίπλωμα Προχωρημένης Υποστήριξης Ζωής Πολυτραυματία από το Αμερικάνικο Κολλέγιο Χειρουργών (American College of Surgeons)

 

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

 

Έχει τιμηθεί μεταξύ άλλων με τις παρακάτω διακρίσεις:
• Διάκριση "Young Scientist of the Year 1992" από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πυρηνικών Ερευνών (CERN) στην Ελβετία.
• 2η και 3η θέση σε Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής και Χημείας αντίστοιχα.
• Χάλκινο Μετάλλιο στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Χημείας (Washington DC, USA, 11-22 Ιουλίου 1992).
• Πρόκριση συμμετοχής με την Ελληνική αντιπροσωπεία στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Φυσικής στην Νορβηγία (1992)
• Εκπροσώπηση της Ελλάδας για την αντιπροσωπεία του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πυρηνικών Ερευνών (CERN) στην Expo 1992 (Ισπανία).

 

ΕΡΕΥΝΑ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

 

Συμμετέχει τακτικά σε συνέδρια οφθαλμολογίας που πραγματοποιούνται τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.
Έχει επιμεληθεί πολλών ερευνητικών εργασιών και πολυκεντρικών μελετών ενώ έχει παρουσιάσει πολλές επιστημονικές ανακοινώσεις σε συνέδρια.
Έχει επιμεληθεί και συμμετάσχει στη συγγραφή επιστημονικών εργασιών που δημοσιεύθηκαν σε Ελληνικά και διεθνή ιατρικά περιοδικά.
Άρθρα του έχουν δημοσιευθεί σε εφημερίδες και περιοδικά.

 

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

 

Συμμετείχε στην οργάνωση του τμήματος Διαθλαστικής Χειρουργικής της Β Πανεπιστημιακής Οφθαλμολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Αττικό Νοσοκομείο.
Οργάνωσε και ήταν μέλος επί σειρά ετών της Ομάδας Λήψης Μοσχευμάτων Κερατοειδούς της Β Πανεπιστημιακής Οφθαλμολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Αττικό Νοσοκομείο.
Είναι ιδρυτικό στέλεχος και επί σειρά ετών μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Επιστημονικής Εταιρείας Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδος.
Είναι εμπνευστής και οργανωτής του πρωτοποριακού προγράμματος ενίσχυσης των Ελληνικών νησιών της παραμεθορίου με φοιτητές ιατρικής.
Έχει παρακολουθήσει μαθήματα Διοίκησης Επιχειρήσεων με εξειδίκευση στον τομέα της Υγείας από το Αμερικάνικο Κολλέγιο Αθηνών (DEREE).

 

ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ

 

Ως μέλος των Γιατρών του Κόσμου έχει συμμετάσχει σε αποστολές ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ελλάδα προσφέροντας τόσο υπηρεσίες της οφθαλμολογικής ειδικότητας σε ανασφάλιστους ασθενείς σε απομονωμένα μέρη της χώρας όσο και υπηρεσίες γενικής ιατρικής όπως σε πρόσφυγες, σε προσκόπους κ.α.

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΣΧΟΛΙΕΣ

 

Έχει ασχοληθεί και κατέχει δίπλωμα για αυτόνομη κατάδυση, πιλοτάρισμα αεροσκάφους, ιστιοπλοΐα, αλεξίπτωτο ενώ είναι ναυαγοσώστης και εκπαιδευτής ναυαγοσωστών.

 

 

ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕΜυτιλήνη - Καλλονή - Αθήνα